Живееща в Лондон българка алармира, че въпросната школа на български треньор в Англия не съществува. Младият специалист Здравко Колев преди дни се похвали пред БЛИЦ, че тренира таланти в Лондон, като е взел няколко от доскорошния си клуб Славия. Информацията ни предизвика небивал интерес, на редакционния телефон получихме обаждания от Англия, а във форума под статията назря страхотна дискусия.

"Бих искала да споделя с Вас информацията, която имам с цел това нещо да бъде прекратено и семействата на тези деца да знаят, че не всичко е толкова лесно и "розово", както той ви го е разказал. Здравко Колев пристигна на 15 септември в Лондон, но до момента школа не е регистрирана. Доколкото знам се работи по въпроса, но до момента резултат няма", разказа Гергана Дойнинска.

"Здравко Колев твърди, че има англичанчета в отбора. Такива обаче няма. Тренира само едно дете на българско семейство, което живее в Лондон. Децата не се подготвят на четири затревени терена, както той заявява пред Вас. В Лондон има безброй много паркове и тренировките се провеждат в един от тях. Той твърди, че и брат ми Иван Дойнински е в отбора му. Аз не желая да се споменава му. Ние живеем в Англия и Здравко Колев не е водил Иван Дойнински с него. Искам да кажа на всички родители, които са се доверили на този човек, който се смята за голям треньор - да се замислят дали наистина могат да бъдат спокойни, когато децата им са при него", добави Гергана Дойнинска.

"Нека, когато си правим реклама, тя да бъде след като действията са се случили, а не на основата на лъжи. Не ме интересува бизнесът на никого, но когато са намесени деца не мога да остана безучастна. Всеки носи глава на раменете си и сам преценява на кого да вярва. Не очаквам хората да ми повярват на това, което казвам. Но силно се надявам, когато разберат как стоят в действителност нещата, да не е прекалено късно", каза още Дойнинска. /БЛИЦ