Кметът на Перник Росица Янакиева се срещна с ръководството, футболистите и феновете на Миньор на стадион "Металург" преди вчерашната тренировка. Градоначалникът разговаря с играчите в съблекалнята относно бъдещия спонсор на отбора, когото ще представи през следващата седмица, пише “7 дни спорт”.

Янакиева успокои феновете, че Миньор ще има достоен благодетел, който ще замени напусналия Никифор Вангелов. Именно от кмета на Перник се очаква да намери нов спонсор, който да поеме издръжката на тима.

"Правим всичко възможно да спасим Миньор и вярвам, че ще успеем. Перник заслужава отбора си. Казах ан момчетата, че до 3 дни ще имаме, надявам се, положителен резултат от преговорите. Става въпрос за български инвеститор, сериозна фирма, позната в бизнеса у нас. Преговорите обаче още не са приключили, така че подробности не мога да ви дам, заяви Янакиева пред "Тема Спорт".

Междувременно първа тренировка с жълто-черните направи бразилецът Алмейда. В края на миналата седмица той пристигна в тима на Лудогорец заедно със сънародника си Паулиньо. Защитникът ще играе за чуковете като преотстъпен до края на годината, а през пролетта ще се завърне в Разград.

До края на седмицата възпитаниците на треньора Стойчо Стоев ще тренират на своята база в пернишкия кв. Изток, а в неделя заминава на втори подготвителен лагер в Банско.