Футболният отбор на БЛИЦ се наложи с 5:2 срещу Livesport в мач от 4-ия кръг на Макдоналдс Медия Лига. Съперникът ни имаше организационни проблеми и игра с човек по-малко, но ние не ги пожалихме, тъй като вече сме изпитвали това.

В герой за тима ни и днес се превърна Стилиян Петров. Съименникът на капитана на националния ни отбор и Астън Вила се отчете с хеттрик само за едно полувреме на терена.

Стенли закъсня за началото на двубоя заради задръстванията в столицата. И без много да загрява той се включи повече от успешно и набързо отчая съперника с три попадения. Най-зрелищното от тях бе малко преди края, когато с пета му асистира лидерът на отбора Пламен Славов и за Стенли не остана нищо друго, освен да отбележи в опразнената врата.

Славов също като Лотар Матеус на финала на Мондиала през 1990 година, имаше проблем с едната си обувка. Таранът ни обаче не направи като легендарния германец - да я замени с нова, а доигра срещата със скъсана.

По един гол за БЛИЦ отбелязаха Георги Минчев и Ивайло Славов. Двамата, заедно с железния бранител Камен Пламенов действаха отлично в дефанзивен план и благодарение на тях вратарят ни Веселин Русинов почти нямаше работа в днешния мач.

Камен изпусна дузпа, а Веселин Бонев пък пропиля открилата му се възможност да се разпише на празна врата. Няма как да не отбележим, че стражът на съперника ни действа на висота и предотврати поне още 5 попадения в мрежата си.

Ние обаче сме доволни, че във втори пореден мач бележим 5 гола, след като преди седмица се наложихме с 5:3 над "Телеграф". Амбицирани сме да продължим победната си серия през следващата седмица, когато се изправяме срещу лидера PRO.BG. Тогава ще сефтосаме новата си екипировка, но нищо чудно още след мача играчите ни да се простят с фланелките си, тъй като по трибуните очакваме доста фенки, които ще искат да им ги връчим.

БЛИЦ вече е на 6-ото място във временното класиране на Макдоналдс Медия Лига с 6 спечелени точки от 4 срещи. /БЛИЦ

Подробности за Макдоналдс Медия Лига - ТУК