Ръководството на Монтана намери заместник на подалия оставка Атанас Джамбазки. БЛИЦ разба, че начело на закъсалия в "А" група тим застава Стойчо Стоев. Направилият име в Локомотив (София) специалист е очакван утре на стадион "Огоста", когато ще бъде представен от кмета Златко Живков.

Стоев за последно води Миньор (Перник), но се раздели с "жълто-черните" през септември след тежката загуба с 1:5 от Локомотив (Пловдив). В Миньор го наследи Николай Тодоров-Кайзера, а любопитното е, че тази зима двата тима си размениха доста футболисти. От Перник на "Огоста" преминаха Фарес Брахими, Илиян Илиев, Иван Михов и Венци Иванов, които са добре познати на Стоев от съвместната им работа при "жълто-черните".

Очаква се новият наставник на Монтана да дебютира още този уикенд, когато е тежкото гостуване на "Левски". В неделя от 18:00 часа последният в "А" група излиза срещу "сините" на "Герена" в двубой от 18-ия кръг.

49-годишният Стойчо Стоев поема Монтана на незавидното 16-о място с актив от 12 точки, като поставената му цел е да спаси отбора от изпадане.
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ