Давиде Мариани изиграл последния си мач за Левски при победата над Ботев (Пд) с 3:1 вчера. Швейцарецът се е сбогувал със съотборниците си и напуска още днес заради трансфер в Обединените арабски емирства. „Сините” ще получат близо 1,5 милиона евро.

Вярно ли е всичко това, което се изписа в медийното пространство за по-малко от едно денонощие.

БЛИЦ се опита да разбере цялата истина по случая и я предлага на своите читатели.

Преди около две седмици в Левски пристига оферта от ОАЕ за Давиде Мариани. Дни по-късно двата клуба започват преговори. Босовете на „сините” информират треньора Петър Хубчев за предложението.

Мариани прави серия от силни мачове и не спира да бележи с екипа на Левски. Цената му се покачва и по време на разговорите от „Герена” искат повече пари от сумата, която арабите са предложили.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първоначално те се дърпат, но вчера преди обяд на последните преговори двете страни си стискат ръцете. Клубът от ОАЕ приема новата цена на играча. Трансферът е на 90% осъществен. За да стане на 100% сигурен, футболистът трябва да уточни личните си условия. Така да се каже - последната дума е негова.

Това се очаква да се случи тези дни. Даже още днес Мариани ще седне на масата за преговори с личния си агент. Мястото на срещата е в софийски хотел, където арабите са отседнали.

При положение, че и той се споразумее, сделката ще бъде подписана и обявена официално.

Възможно е това да се случи преди реванша на Левски с кипърския АЕК в четвъртък на „Герена”. Има обаче вероятност Мариани да вземе участие в мача и след това да пътува за ОАЕ. Стига, разбира се, да е постигнал споразумение с евентуалните си нови работодатели.

Според запознати на „Герена” са останали повече от доволни и няма да съжаляват, ако продадат звездата си, защото в касата на клуба ще влязат доста добри за българските стандарти пари.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ  
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020