Националният ни отбор по плажен футбол разпространи вчера открито писмо до министъра на спорта Красен Кралев и президента на БФС Борислав Михайлов. Чрез него от тима молят за помощ в набирането на нужните средства, за да могат да представят родината на турнира Евролига 2019 в Португалия. Треньорът Симеон Христов и играчите му се надяват отново да получат финансова инжекция от футболната ни централа. БЛИЦ СПОРТ узна цялата истина около драмата и как всъщност БФС не е длъжен да заделя от бюджета за този отбор. 

Малцина знаят, че плажният футбол не е под егидата нито на ФИФА, нито на УЕФА. Тази разновидност на най-популярната игра има отделна федерация - "Beach Soccer Worldwide". Единствено световните първенства по плажен футбол се организират съвместно с ФИФА. 

Плажният футбол в България обаче е подпомаган от БФС, въпреки че централата ни не е длъжна да го прави. Такава е ситуацията и с националния ни отбор. БФС нееднократно е осигурявал финанси за състезателите ни по плажен футбол, които представят България по турнири зад граница. Специално за класирането на финалите на Евролигата (Дивизия "Б") Симеон Христов и играчите дори бяха премирани от Борислав Михайлов.

От сигурни източници БЛИЦ СПОРТ разбра, че през последните 12 месеца БФС е предоставил на отбора над 160 хиляди лева. Освен това централата е осигурявала финанси и за провеждането на първенството ни по плажен футбол.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Тимът има основен спонсор, на когото обаче вече не може да разчита поради оттеглянето му. И така се стига до настоящата ситуация, в която националите ни по плажен футбол твърдят, че едва ли не БФС има вина за евентуалното им неявяване на Евролигата в Португалия. И то при положение, че Борислав Михайлов и компания са помагали нееднократно на тима и на плажния футбол у нас без да са длъжни да го правят. 

Така, след като са притиснати до стената заради раздялата с досегашния си спонсор, треньорът Симеон Христов и състезателите му решават да се обърнат към футболната ни централа и спортното министерство и чрез откритото писмо да хвърлят вина върху БФС. 

Треньорът на националния отбор по плажен футбол Симеон Христов с Борислав Михайлов: