Един от любимците на феновете на ЦСКА Стойко Сакалиев отново се изявява по футболните терени. 40-годишният нападател рита в софийската "А" обласна група-изток, защитавайки екипа на Рилец (Говедарци), разбра БЛИЦ СПОРТ.

Саката дори е дебютирал с гол, като го е вкарал не на кого да е, а на Левски. Не става въпрос обаче за "сините" от "Герена", а за Левски (Долна баня). Опитният нападател се е разписал за крайното 2:2 при гостуването от седмия кръг на първенството. 

С попадението си ексцентричният бургазлия е попречил на съперника да остане на върха в класирането. Левски (Долна баня) има 14 точки и е трети, а на първата и втората позиция с по 15 точки са ОФК Елин Пелин и Ракитин (Трудовец). 

Сакалиев и Рилец са пети с 13 точки. Скромният отбор от Говедарци е подпомаган финансово от собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски. Бизнесменът е именно от китното рилско селце. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

БЛИЦ СПОРТ научи още, че Сакалиев си е взел вила в Говедарци, където все по-често се подвизавал. И след като избра да се завърне във футбола, явно ще има по-малко време за другата си голяма страст - колоезденето.

Припомняме, че бургазлията игра за ЦСКА в периода 2004-2007 г. (47 мача, 23 гола). Става шампион на България с "червените" през 2005 г., въпреки че участва само в есенните мачове поради разногласия между Нефтохимик и ЦСКА относно състезателните му права. Част е от големия отбор на ЦСКА, който през 2005-а побеждава Ливърпул на "Анфилд", и елиминира Леверкузен, след което за първи път в клубната история на "армейците" се класира в груповата фаза на евротурнирите.

Освен за Нефтохимик и ЦСКА, Сакалиев игра още в Локомотив (Пловдив), Спартак (Варна), полския Арка Гдиня, Академик (София), малтинския Керчем Аякс и Черноморец 919 (Бургас), 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ