Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев коментира пред „Диема” обстановката в тима, оставката на Люпко Петрович и вариантите за негов заместник.

"Не мога да преценя доколко е правилна тази смяна в този момент. Феновете поискаха Люпко Петрович да си ходи и имат право с оглед резултатите на отбора. Всички искаме нашият отбор винаги да е първи и подобна реакция е нормална, когато има слаби мачове. Някои твърдят, че ЦСКА е в криза, но аз не съм сигурен, че това е точната дума. Отборът разполага с добри футболисти и има голям потенциал, но нещо в играта не се получава. Ние, "червените" фенове, сме максималисти и трудно приемаме всяка една загуба. Длъжен съм обаче да отбележа, че публиката не застана твърдо зад треньора в нито един мач. Вярно е, че е бил наставник на Левски, но той е професионалист и съм сигурен, че е давал максимума.

Още в началото на шампионата се направиха много промени - различна тактика, различни състави, гонят се футболисти, после се връщат. Не съм толкова наясно с вътрешната политика на клуба, но когато работиш в голям клуб като ЦСКА, всеки има определена функция. А аз подозирам, че ръководителите се месят в работата на треньорите, макар че не мога да го твърдя със сигурност", заяви Сакалиев.

"На моменти играта на отбора ми харесва, но най-важното е да се побеждава. Липсва ми страстта, желанието за победа агресията и колективния дух. И най-важното - ЦСКА няма стил на игра или поне аз не го виждам. Отборът създава положения, но не ги реализира - липсва истинският нападател, който да търси топката по линията на засадата или зад защитата. Като човек, който дълги години е играл като централен нападател, мога да кажа, че Али Соу не е типичния човек за този пост”, добави Стойко.

"Не е невъзможно разликата от 8 точки до върха да бъде стопена. Преди години, когато треньор на ЦСКА беше Йешич, водехме на полусезона със 7-8 точки, но не успяхме да станем шампиони. Сега ситуацията е обратна, значи всичко е възможно. На ЦСКА предстоят много трудности, реалист съм. Но колкото по-бързо излезем от тази ситуация, толкова по-добре. Нужен ни е човек с харизма и правилният треньор е Стойчо Младенов. Ако това се случи, разликата между ЦСКА и Лудогорец ще бъде като миналата година в наша полза. Неговата увереност ще направи ЦСКА шампион", категоричен е Сакалиев.