Големият Стилиян Петров направи емоционално изказване преди началото на благотворителния мач в негова чест на Националния стадион "Васил Левски". Интервюто на Стан пред БНТ беше излъчено по видеостената, а в 19-ата минута на срещата между легендите на България и ветераните на Астън Вила трибуните мощно изригнаха. Близо 10-те хиляди на стадиона станаха на крака и бурно аплодираха Стенли.

"Всеки път, когато обличах фланелката на България, е било чест. Наистина съм много горд, че съм носил радост на феновете", сподели развълнуваният Стилиян Петров, който нямаше как да уважи днешното събитие в негова чест в София, тъй като лекарите не му позволяват да лети със самолет.

"Още когато мечтаех да играя футбол, винаги жадувах да играя за националния отбор. Всеки път с фланелката е било чест и съм наистина горд, че малко или много съм носил радост на феновете", каза Стенли, който се обърна и към националния селекционер Любослав Пенев, който също участва в благотворителната изява: "Искам да поздравя Любо за работата, която върши. Показа, че не става само с хленчене, той започна да работи. Изгради силен, боеспособен отбор да защитава цветовете на България. Пожелавам им успех. Все пак половината ми живот е минал в една незабравима приказка и кариера."

"Отварям нова страница в моя живот. Тече организацията около фондацията ни, да направим нещата в България още по-добри. Все още не ми позволяват да летя. За мен щеше да е наистина прекрасно да съм част от този ден. Надявам се като пусна телевизора, очите ми да се напълнят със сълзи от това, което ще видя", каза още сърцатият бивш капитан на България и Астън Вила, който повече от година се бори с левкемията.