ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

16-годишният футболист от школата на Ботев 57 (София) Виктор Попов е на лечение в Турция, където води битка с коварна болест. Всички силно се надяваме по-скоро да я спечели и отново да вкарва голове! 

Треньорът на Вики - Любомир Грозданов, говори пред БЛИЦ Live, разказвайки за момчето и за благотворителния турнир, който беше организиран с цел набиране на средства за лечението му. В събитието на терените на 57 Спортно училище „Св. Наум Охридски“ се включиха и професионални футболист, сред които Пламен Андреев (Левски), Даниел Генов (Ботев Враца), Стефан Велев (Ботев Враца), Александър Колев - национал, голмайстор на Крумовград и др.

В турнира участваха близо 400 деца, а мачовете продължиха през целия ден. Организаторите начело с треньорите Любомир Грозданов, Георги Станков и Ахмед Ахмед предстои да проведат и благотворителен търг, в който ще бъдат разгирани много спортни артикули, най-вече предоставените от футболисти фланелки. 

Вратарят Пламен Андреев, който тръгва за футбола в Ботев 57, предостави екип на Левски. Георги Станков пък осигури фланелка на ЦСКА с автографите на всички играчи на "армейците". Капитанът на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов, голмайсторът Ивайло Димитров-Косъма и други играчи също подкрепиха каузата.

В турнира имаше участници още от школите на Септември (София), София Спорт, Славия, ЦСКА 1948 и др.

"Вики е мой футболист и ученик. Сега е на лечение в Турция и са нужни доста средства. Искаме да помогнем на семейството и се надяваме Вики да се пребори с коварната болест и да се върне отново при нас на терена", каза треньорът му Любомир Грозданов пред БЛИЦ Live.

"Май месец се разбра за заболяването му. До март играеше в мачовете ни, но започна да го боли коляното и спря. Около месец докторите не даваха конкретна диагноза. Чак през май разбрахме за заболяването му. Лекуваше се в Пловдив, а от 6 декември е в Турция. Надяваме се да му помогнат и да го върнат при нас на терена и в училище. Вики е силен характер, доста мачове е обръщал. Надяваме се и тази битка да обърне в своя полза", коментира Грозданов.

"Онзи ден Вики ми се обади и говорихме. Първият етап от лечението е преминал. Трябва да е силен. Казах му, че организираме благотворителен турнир, много се зарадва. Помагаме му с думи и със средства. Лечението протича между 9 и 12 месеца и стува около 300-500 хиляди евро, което е доста сериозна сума. Стилиян Петров също се е обадил на Вики и са разговаряли. Окуражил го е, той също помага", добави Любомир Грозданов. 

"В подобни трудни моменти показваме, че можем да бъдем много сплотени и задружни, и да постигаме големи неща", каза още треньорът от Ботев 57 (София).

 


 

Заедно за Вики! https://blitz.bg/sport/bg-futbol/blits-tv-zaedno-za-viki-levski-i-tsska-se-obedinikha-v-blagorodna-kauza_532314.html

Публикувахте от Blitz Sport в Четвъртък, 21 декември 2023 г.

 

 

Банковата сметка е на името на майката на Виктор - Иванка Лазова, а необходимата сума възлиза на 400 000 лв. Ако желаете да помогнете, може да го направите като дарите пари по следната сметка:

Титуляр: Иванка Благоева Лазова

IBAN: BG61STSA93000026593385

BIC: STSABGSF

Банка: ДСК

или:

Получател: Фондация Павел Андреев 

Основание: Дарение за Виктор Георгиев Попов

IBAN: BG41BUIN95611000707352 

BIC: BUINBGSF 

Банка: Алианц Банк България

Пламен Андреев и Алекс Колев се поздравяват преди мача на малки вратички: