Пламен СЛАВОВ, специален пратеник на БЛИЦ в Рим, със съдействието на "Галера"

Стачка на централното летище „Леонардо да Винчи” в Рим, където кацна Левски, държа вече повече от час българската група. “Сините” футболисти и придружаващите ги фенове не могат да си вземат багажа и никой не може да им отговори кога ще могат да напуснат аерогарата.

Привържениците също недоволстват, защото имаха организирана обиколка из забележителностите на града, която изглежда ще пропадне.

Шефовете на Левски също са изнервени, понеже никой не им обяснява защо се бави получаването на багажа. Константин Баждеков е говорил два пъти с летищните власти, но не е получил отговор на въпросите си.

Изнервен е не само отборът, но и карабинерите, които трябва да ескортират “сините” във Вечния град в деня преди мача срещу Лацио от Лига Европа.

Футболистите тръгнаха с автобуса към хотела, за да почиват. Играчите зарязаха саковете си и след разрешение на Баждеков потеглиха. Останалите пътници продължиха да висят на летището в очакване някои да даде по-точна информация. Едва 14,00 часа местно време (15,00 българско) те също напуснаха аерогарата./БЛИЦ