Голямото регионално дерби между Етър и Локомотив (Горна Оряховица) от програмата на Северозападната "В" група стана причина за промяна на трафика във Велико Търново. Откриването на стадион „Ивайло“ и празникът по случай 90-годишнината на Етър се очаква да съберат много публика, включително и агитка на гостуващия тим.

Затова, със заповед на кмета на община В. Търново Даниел Панов в неделя от 10,30 до 17,30 ч. ще бъдат затворени за движение на моторни превозни средства улица “Ф. Тотю” и паркингът пред централния вход на стадион „Ивайло“. При необходимост ще бъдат затворени за движение и останалите улиците в района.

От Областната дирекция на МВР – В. Търново предупреждават гражданите, живущи в района, да не паркират автомобилите си в този часови пояс по улица „Ф. Тотю” и пред централния вход на стадион „Ивайло”, защото рискуват същите да бъдат репатрирани.
Отново със заповед на кмета ще бъде забранена продажбата на алкохол в района около стадион „Ивайло” два часа преди спортната среща и един час след приключването й.

Горнооряховските фенове ще бъдат посрещнати още на входа на старата столица, откъм село Шереметя, и ще бъдат съпроводени от полицейски автопатрули до отредените им места за паркиране от южната страна на стадиона. На входно-изходни точки на града ще има полицейски екипи, при които пътуващите с неорганизиран превоз фенове ще могат да изчакват да се съберат в по-голяма група и да бъдат съпроводени от полицейските служители до стадиона.

От външната страна на стадиона ще бъде изградена буферна зона за недопускане сблъсъци и конфронтации между агитките и привържениците на двата футболни отбора, както и вътре на стадиона като източната и западната част на стадиона ще бъдат свободни буферни зони без посетители. Срещата ще бъде охранявана от служители от ОДМВР – В. Търново и служители от Дирекция “Специализирани полицейски сили” на МВР.

Като част от организираните и предприетите комплекс от мерки за противодействие на правонарушения преди по време и след провеждане на футболната среща се проведе работна среща с участието на ръководството на ОДМВР – В. Търново, президентите на двата футболни клуба, председателя на Зоналния съвет на БФС – В. Търново, както и представители на привържениците на двата клуба.

От ОДМВР – В. Търново напомнят на феновете и желаещите да присъстват на футболния мач, че на стадион “Ивайло” няма да се допускат малолетни и непълнолетни лица без придружител, че е забранено внасянето на опасни предмети– оръжие, спрейове, бутилки, включително от ПВЦ над 500 мл., обемисти предмети, пиротехнически изделия, знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър, алкохолни напитки, животни и механично задвижвани предмети, вдигащи шум.
На всички зрители ще бъде извършван личен обиск и щателна проверка на багажа, който носят преди да бъдат допуснати на стадиона. С технически средства ще бъдат проверявани и лица във видимо нетрезво състояние или такива употребили наркотични вещества и няма да бъдат допускани вътре. Срещата няма да могат да гледат на живо и лица, които са без документи за самоличност, както и такива които имат забранителни съдебни заповеди по ЗООРПСМ.