Защитникът на “Ботев” (Пловдив) - Бобан Грънчаров, взе участие в пресконференцията преди мача с Локомотив (Сф), който е в събота от 16:00 часа. Той разкри, че отборът се цели в първата четворка в елита, но също така призна, че задачата няма да бъде лесна. Натрупалият опит в Шампионската лига национал на Македония сподели своите виждания за “Ботев”, българското първенство и причините да избере "жълто-черния" клуб.

Ето какво каза той пред журналистите:

"След последните два мача, в които “Ботев” не игра така, както може, мисля че е време утре да покажем качествена игра и да се раздадем на сто процента. Изходът от мача с Локомотив (София) зависи изцяло от нас. Няма да бъде лесно, но ако играем, както трябва и изпълним указанията на треньора, според мен трите точки ще останат в Пловдив. Съперникът е корав отбор, срещу който се играе трудно. Гледахме някои от техните мачове и знаем, че ще бъде трудно. Пак ще кажа обаче, че всичко зависи от нас. За нас е важно да останем в четворката и да се задържим в челото на класирането."

"В България се играе трудно. Съперниците ни досега, с изключение на “Левски”, играят предимно в защита и на контраатака, което прави работата на нас - защитниците, доста трудна. Не мога да правя генерални оценки на първенството, тъй като имам само седем мача в него. Искам да срещнем и другите отбори, като ЦСКА и Лудогорец например, и едва тогава ще мога да кажа нещо по-категорично. И все пак ми се струва, че шампионатът тук отстъпва на тези, в които съм играл досега. Въпреки това, в България има много добри футболисти и сигурно е необходимо време те да вдигнат нивото на първенството."

"Избрах “Ботев” по няколко причини. На първо място искам да съм по-близо до родината и семейството си. 10 години играя далеч от дома, вече съм на 30, договорът ми е за 3 години и ми дава сигурност. От друга страна “Ботев” има големи амбиции за бъдещето и това, разбира се, също изигра важна роля за моя избор."

"Трудно е да говорим за амбициите ни, защото всички в отбора искаме да играем в евротурнирите, но в същото време се вижда, че има още върху какво да работим и ще ни трябва време. Ние сме нов отбор и тепърва ще се развиваме. Аз лично се надявам, че ще намерим сили да се класираме в първата четворка."