Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че до 10 дни ще свика Изпълком, на който ще бъде дадена оценка за представянето на мъжкия и младежки национални отбори и евентуалното бъдеще на селекционерите.

“Не мога да правя анализи веднага след последния мач. До десетина дни ще има Изпълком, ще изслушам всички мои колеги, за да видя какво мислят за положението на футбола ни. Кой с какво може да помогне, какво да променим и т.н.”, каза Боби Михайлов.

"Не мога да си обясня тези аномалии в играта. Падаме 4:1 от Кипър, а след три дни бием 6:2 Грузия. Отново не се класирахме, за съжаление и пак сме на трето място. Благодаря на хората, които дойдоха да подкрепят отбор. Това са ни футболистите, ние продължаваме да работим. Много ми е тъжно. Не искам да се оправдавам, но като погледнем в предишните мачове какви точки изпуснахме, всичко можеше да се развие по съвсем различен начин. Преследваха ни доста контузии. Едни момчета показаха класа, други непостоянство. Напрежението може би пък идва в повече на някои от играчите”, допълни президентът на футбола ни.

“Пламен Марков може да бъде обиден, всеки има право на мнение. Той участва в тези квалификации и допринесе с три точки от три мача. Договорът му бе прекратен от Изпълкома. Има съд за тези работи, на първа инстанция той загуби делото. Не знам дали е парадоксално, че в първия мач в Грузия едва стигнахме хикс, а днес бихме с 6:2, но нека да си отговорим тогава, кой беше треньор – Пламен Марков”, отговори Михайлов на нападките на бившия национален селекционер и заканата му, че ще води дело срещу БФС заради неполучена неустойка.

„Виждате колко други държави не се класират. Без да се оправдаваме, работим и се опитваме да се класираме. Аз съм човекът, който най-много съжалява. През следващия цикъл трябва задължително да стигнем финалите./БЛИЦ