Президентът на БФС Борислав Михайлов категорично заяви, че България не е участвала в уговорен мач. Както е известно, след контролата срещу Естония (2:2), се разрази скандал заради съмнителните четири дузпи, които даде унгарския съдия.

“Изключено е да сме участвали в уговорен мач. Съмненията са върху съдиите. Федерациите трябва да си проверяват съдиите. Написали сме писмо до УЕФА, в което изразяваме съмненията си за съдийството в този мач, за да не се пишат глупости наляво и надясно. Организаторът дори отказа да предава срещата на живо и трябваше да правим усилия със своя партньор”, каза Боби Михайлов на Летище София.

“Изключено е да е уредена срещата. Искаме да докажем, че можем да се борим срещу “черното тото”. Информацията за съдиите трябва да се провери чрез федерациите и УЕФА. Унгарската федерация трябва да си провери съдиите", допълни шефът на БФС.

Михайлов коментира как се е стигнало до организирането на контролата с Естония: “Фирмата организатор предложи мача, ние имаме четиристранен договор. Нямахме двубой за тази дата, естонците също нямаха мач. Чрез ФИФА агент бе сключен договор и всичко е изрядно. Не е вярно, че е отказан четиристранния турнир в Кипър. За тази дата имахме възможност да играем в София и Македония. Миналата седмица беше обаче тук температурите бяха – 10 градуса и решихме, че не е удачно".

“За каква атака може да става въпрос. Съмнявам се в това. Това ако е някаква организация, тя ще е по друг повод и не срещу мен. Не мога да гадая дали това е така. Изключвам абсолютно наши хора да са участвали във всичко това. Имаме съмнения към съдийството на мача. Винаги има спекулации, но ако има “черно тото”, трябва да се знае кой е залагал на тези мачове, за да може да предприемем съответните мерки”, допълни още президентът на футболната ни централа.

Михайлов категорично отрече да познава или да има нещо общо с българските рефери Петър Тарълов, Емил Митев и Лъчезар Йонов, чиито имена също бяха замесени в съмнителни мачове.
“Не ги познавам и не мога да коментирам. Тези хора нямат нищо общо с мен, ще го проверя”, завърши шефът на родния футбол./БЛИЦ