Тайландската фирма "Footy Media International", която организира контролната среща между България и Естония (2:2), е наястояла пред унгарската федерация да изпрати реферите Елколош Лендел и Кристиан Шелмеци за две контролни срещи в Анталия. Този факт само увеличава слуховете, че азианската посредническа фирма е свързана с тотомафията.
 
Вчера се появиха съмнения, че двубоят на националите е бил манипулиран заради "черно тото". Към това сочат и четирите дузпи, от които паднаха головете в двубоя. Естонските и унгарските медии потвърдиха, че срещата не е била ръководена от международни рефери.
 
Оказва се, че главен съдия на срещата е бил Елколош Лендел, който има права да свири само в трета унгарска дивизия. Със същия лиценз е и страничният рефер Янош Чак. Арбитърът Кристиан Шелмеци, който свири другия съмнителен мач Латвия – Боливия (2:1 след три дузпи), пък ръководи срещи от градското първенство на Будапеща. И тази среща се игра на стадион "Мардан" и завърши час преди мача на българските национали./БЛИЦ