Оттеглилият се от Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде пресконференция, след като се яви на извънредното заседание на Изпълкома, за да депозира оставката си. Той уточни, че не Бойко Борисов е причината да вземе решението и да напусне. Михайлов подчерта, че търпението му се е изчерпало, а с оставката цели да свали напрежението и даде шанс на колегите си да работят в по-нормална обстановка.

"14 години са доста дълго време. Замислих се, че може да съм омръзнал на хората. Напоследък се случиха много неща. Предпочетох с моята оставка да сваля напрежението и хората да могат да работят спокойно", обяви Михайлов.

"В деня на мача с Англия се видях със спортния министър. От много време замислях да подам оставка. Четох как Изпълкома нямало да я приеме. Това изобщо не трябва да се обсъжда. Подал съм оставка и това е", продължи вече бившият президент на БФС. 

"Събра се много напрежение. Да, не че не съм виновен, но футболът се прави в клубовете, БФС е регулатор. Това трябва да го разберете", каза Михайлов. 

"Паднахме 0:6 от Англия. Аз като бях вратар 6 гола не са ми вкарвали", коментира Михайлов.

"Няма нищо странно, нито фатално", добави той относно подадената оставка и оттеглянето от БФС. 

"Има моменти, в които търпението просто се изчерпва. Няма нищо срамно, нито фатално", подчерта Боби Михайлов. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)