Президентът на БФС Борислав Михайлов официално представи Любослав Пенев, който от днес е национален селекционер на България. На пресконференцията в сградата на БФС не беше подписан контракт между двете страни, както бе направено при тържественото представяне на Лотар Матеус преди година.

"Договорът на Любо е за 2+2 години. Той ще си представи екипа, с който ще работи... целият му екип от Ловеч. Четири човека са, ще работят ежедневно. Така ще могат да обхванат всички мачове, в които участват национални състезатели", коментира Михайлов.

"Не сме разглеждали други български кандидатури. Имахме много предложения от чужбина. Знаете, че след смяната на Матеус преценихме, че нито е моментът, нито имаме необходимите финансови възможности да назначим отново чужденец", добави президентът на БФС.

Както вече стана ясно, помощници на Пенев в националния ще бъдат Радослав Здравков, испанският кондиционен специалист Давид Родригес, а треньор на вратарите ще бъде Йордан Йорданов-Жан.

"Пожелавам успех на Любо и не се съмнявам в неговите качества. Не е вярно, че кариерата му е пълна с провали, защото стана шампион с Литекс, а това не е грандиозен провал", каза още Михайлов.