Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че договорът на Лотар Матеус няма да бъде продължен като селекционер на националния ни отбор.

Както по-рано БЛИЦ първи ви информира, временно постът на германеца заема Михаил Мадански, който ще води "трикольорите" в следващите два мача - контролата с Украйна на 7 октомври и домакинството на Уелс на 11 октомври в евроквалификация без значение.

"Договорът на Лотар Матеус няма да бъде продължен", бяха първите думи на Михайлов след приключването на свикания по спешност от него Изпълком.

"Националният отбор записа слаби резултати под ръководството на Матеус, а в тима имаше непрестанни интриги. Това наложи да се разделим с него и да назначим временен селекционер. Това ще е треньорът на младежките национали Михаил Мадански", обяви Михайлов.

"Това, че Mатеус живееше извън България през по-голямата част от времето, може би също оказа влияние на подготовката и резултатите на отбора. Рано е да се каже кой ще бъде новият постоянен селекционер и дали ще има такъв. Мадански ще води отбора в мачовете с Уелс и Украйна, след които ще вземем решение. Той ще си прецени кои играчи от младежкия национален отбор да викне в първия тим. Със сигурност ще има подмладяване и нови лица", добави босът на БФС.

 Представянето на България при Матеус - ТУК