Изпълкомът на БФС се събира днес на извънредно заседание, на което ще бъде решено бъдещето на Лотар Матеус. Според непотвърдена информация футболният съюз и германският специалист ще се разделят. Върви слух, че немецът няма да подпише нов договор, както се заговори преди около месец. Настоящият контракт на Матеус изтича след края на европейските квалификации. На 11 октомври ни е последният мач - с Уелс в София, а на 7 октомври имаме контрола с Украйна. Почти сигурно обаче Лотар си тръгва още днес.

Довечера или утре сутринта Борислав Михайлов заминава за Лимасол (Кипър), където ще има Изпълком на УЕФА. Босът на родната футболна централа иска да разреши въпроса с националния селекционер преди да тръгне към Острова на Афродита.

Твърди се, че има вероятност някой да заеме временно поста на Матеус, докато бъде избран селекционер за световните квалификации за Мондиал 2014. Единият от вариантите е треньорът на младежките национали Михаил Мадански. Той вече беше в ролята на временен треньор миналата есен, когато Матеус правеше първи стъпки в националния.