Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви на пресконференцията си след днешното заседание на Изпълкома размера на гласувания бюджен на централата. Той подчерта, че в него има нула лева като общинска и държавна субсидия.

„Бюджетът за тази година е доста добър. Стратегията е готова. Бюджетът е 19 млн. лева. Основните пари идват от УЕФА и ФИФА, от телевизионни права. В частта „общинска и държавна субсидия“ на този бюджет пише 0. Бюджетът ни е без подкрепа. На държавата работата е да се занимава с инфраструктурата и ако я подобрява във футбола, това е достатъчна подкрепа“, заяви Михайлов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Има такива клубове, които пак са мотивирани и манипулирани. Хората пак са били излъгани, че ще бъдат изключени заради членския внос, който е 20 лева. При нас дойде членски внос от 2014 г. Хората са били излъгани, че ще бъдат изключени, ако не си платят вноската“, обясни президентът на БФС.

„Старият Изпълком управлява, тъй като е вписан в Търговския регистър. Новият взима решенията. Когато има договори с трети лица, викам и представители на стария Изпълком, които са четирима, за да бъде всичко законно.

От конкуренцията не очаквам реакция, защото те вкараха футбола в това, в което сме сега. Очаквам положителна реакция от клубовете и футболните хора в страната. Въпреки тежките юридически ситуации, ще се стараем всичко да е добре – да си върви първенството, да си продължат мачовете. Имаме стратегия за 4 години. Конгрес ще има, но не можем да кажем кога, за да покажем стратегията на клубовете“, поясни Борислав Михайлов.

„Колкото за ситуацията с броя на чужденците. Всичко, предложено от Лигата беше одобрено. Получи се една липса на комуникация. Имаме идея да получим помощ от държавата за това националния отбор да играе в различни градове, по примера на Италия и други държави. Наемът на стадиона също е една от причините. В другите градове са по-малки стадиони. Ние никога не сме имали пререкания с държавата. Последните години се направиха много зали и нито един стадион. Специално в тази част с държавата няма проблем. Дали ще са 20 италианци или 15 италианци и петима други няма значение, точно това беше обяснено“, завърши той.