Президентът на БФС Борислав Михайлов реагира светкавично след скандалното съдийство на мача Черно море – “Левски” (1:1). Първо страничният съдия Веселин Мишев не видя 100-процентова засада при попадението на “сините”, а в последната минута главният рефер Ивайло Стоянов не отсъди кристална дузпа за “Левски” за нарушение срещу Жоао Силва.

Съдийството вбеси и двата отбора, а треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо обяви, че един от реферите (Веселин Мишев) му се е извинил за грешките.

БЛИЦ научи, че за да не се насажда допълнително напрежение Борислав Михайлов се е обадил на шефа на съдийската комисия Никола Джугански и е разпоредил никой от членовете да не коментира ситуациите пред медиите. Боби бил категоричен, че до второ нареждане всички интервюта на тема съдийство са абсолютно забранени, а комуникацията с пресата ще става само чрез официални съобщения на сайта на БФС.

Освен членовете на комисията и всички действащи рефери са със забрана да споделят мнение по случая. Според Михайлов тактиката на запушените усти ще е най-полезна в момента, а пресаташето на БФС Павел Колев има за задача, да намери начин за изчистване на имиджа на реферите.

Припомняме, че преди скандалното съдийство във Варна имаше и друг огромен гаф на рефер на мач на "Левски". Ахмед Ахмед отмени чист гол за Литекс при загубата с 0:1 на "Герена" в мач за купата на България. Още по-фрапантното бе, че съдията на два пъти промени решението си, като първо не зачете, след това призна гола, а накрая отново отсъди фаул в нападение на "оранжевите". Заради тази глупост Ахмед Ахмед бе изваден от съдийството до края на следващия сезон.