Черно море и "Левски" завършиха 1:1 в първия мач от програмата на 19-ия кръг в "А" група. Интригуващият двубой във Варна беше опорочен от скандалното съдийство на бригадата, оглавявана от Ивайло Стоянов. Именно реферите бяха главните действащи лица в срещата, изпълнена с нерви и скандали. Тройката първо удари сериозно рамо на "Левски", след което обаче посече "сините" и в крайна сметка не беше излъчен победил.

"Моряците" поведоха в резултата в 9-ата минута чрез Георги Божилов, а в 12-ата падна изравнителното попадение за "сините". Вкара го Рене Михелич, който обаче беше в очевадна засада, но тя не беше маркирана от асистент съдията Веселин Мишев, заради което домакините основателно протестираха. В добавеното време на мача Ивайло Стоянов си затвори очите и не посмя да отсъди дузпа за нарушение срещу Жоао Силва, като по този начин пък ощети гостите от София.

Селекцията на Илиан Илиев разочарова и днес с играта си на "Тича", където по трибуните имаше около 10 000 зрители. След издънката в трети пореден шампионатен двубой "Левски" не познава вкуса на победата. "Сините" остават втори с 42 точки, на 1 зад шампиона и лидер Лудогорец, който обаче е с мач по-малко. Утре от 15:45 часа избраниците на Ивайло Петев гостуват на Локомотив (София) и при успех ще поведат с 4 точки на върха. Черно море пък остава близо до зоната на изпадащите с актив от 17 точки.

Гонзо и момчетата му заслужават само адмирации за сърцатата си игра в съботния ден, с която показаха, че мястото на отбора е в "А" група. С постигнатото равенство поне до следващия кръг едва ли ще се говори за уволнение на Георги Иванов, който днес беше бурно аплодиран от феновете на "моряците", изпратили го след края на мача с възгласи: "Гонзо, Гонзо!".

Георги Иванов със сигурност е доволен от факта, че не беше победен от омразния му тандем Илиан Илиев - Даниел Боримиров. Спортният директор също беше на "Тича", като направи впечатления, че преди започването на мача Борето и Гонзо не се поздравиха.

Двубоят беше много интригуващ и нервен, като искрите на терена прехвърчаха още в началните минути. През целия мач преобладаваха грубостите, но Ивайло Стоянов така и не се престраши да изгони някой от футболистите. Най-много червеният картон, като че ли прилягаше на известния с острите си влизания в съперниците Сашо Александров. Защитникът на Черно море получи жълт картон в началото, след което обаче на няколко пъти извърши още няколко нарушения, но в крайна сметка остана на терена до последния съдийски сигнал.

В 3-ата минута удар отдалеч на Сашо Александров мина високо над вратата на гостите. В 5-ата "Левски" имаше добър шанс, след като Гари Родригес получи топката в пеналта, подаде към непокрития Димитър Везалов, който от няколко метра стреля слабо и право в ръцете на Георги Китанов. Младият страж на Черно море днес за пореден път демонстрира класата си, представяйки се на висота цял мач.

Минута по-късно последва положение пред вратата на "сините". Мирослав Манолов засече с глава, но изпрати топката над вратата, пазена от капитана Пламен Илиев. Националният страж получи лентата днес при отсъствието на Владимир Гаджев и Станислав Ангелов.

В 9-ата минута Черно море откри резултата. Георги Илиев центрира от корнер към близката греда, където Георги Божилов засече с глава, като не беше спрян от бранителите на "Левски", а и Пламен Илиев не се намеси по най-добрия начин.

Само 3 минути след това се стигна до изравняването на резултата. Рене Михелич вкара по майсторски начин, прехвърляйки Китанов, но попадението не трябваше да бъде зачитано. Топката беше центрирана от дълбочина за Базил Де Карвальо, който беше в засада. Голмайсторът на "Левски" обаче предвиди ситуацията и остави топката за Михелич, но от телевизионните повторения ясно се видя, че преди това Роман Прохазка я отклонява с глава, а словенският халф е на повече от метър зад гърба на отбраната на "моряците". Страничният рефер Веселин Мишев не маркира очевадната засада, с което предизвика гнева на Гонзо, който му се нахвърли, за да му иска обяснение. Въпреки това Ивайло Стоянов зачете гола и резултатът стана 1:1.

В 18-ата минута след центриране в наказателното поле на домакините, Китанов скочи и улови, но изпусна топката, грешката му обаче бе поправена от защитник на домакините. В 25-ата след контраатака, Де Карвальо проби отляво, продължи към Старокин, който центрира ниско, топката бе отклонена към Прохазка на точката на дузпата, той я продължи към непокрития Гари Родригес, който не стреля мигновено, а реши да финтира бранител и по този начин пропусна да реализира от изгодна ситуация.

В 36-ата минута пък Симеон Райков стреля неточно отляво, а две минути по-късно Георги Илиев шутира от дъгата на наказателното поле, но не затрудни Пламен Илиев.

В началото на второто полувреме Илиан Илиев замени Милен Василев с Кристовао Рамос. Бившият халф на Миньор (Перник) изненадващо попадна сред титулярите за днешния мач, но не оправда доверието.

В 57-ата минута Пламен Илиев с дълъг пас изведе Гари Родригес зад защитата, холандското крило навлезе в пеналта, но стреля неточно. Пет минути по-късно след центриране на Мулдер от дълбочина, Базил Де Карвальо засече с глава, Китанов обаче внимаваше и улови.

В 68-ата минута дойде нова ситуация, при която Гонзо побесня. Топката беше изпратена в предни позиции към Мирослав Манолов, който се озоваваше сам срещу Пламен Илиев, но вратарят на "Левски" излезе напред и си помогна с ръка, като по този начин спря атаката на домакините. "Моряците" бурно протестираха, но съдията Ивайло Стоянов не получи сигнал от асистента си Веселин Мишев, че играта с ръка на Илиев е непозволена. Това предизвика гнева на Гонзо, който се нахвърли на Мишев. При повторенията обаче ясно се видя, че капитанът на "Левски" е играл с ръка, но в очертанията на наказателното си поле, а не извън него. В резултат на бурните протести от пейката на Черно море беше изгонен асистентът на Георги Иванов - Ивайло Петров-Пифа.

В 72-ата мината Гари Родригес показа класа и нахлу в пеналта отляво, като не беше удържан от бранител на "моряците", след което обаче не успя да преодолее Китанов, който изби в корнер. При изпълнението му не се случи нищо опасно пред вратата на Черно море.

В 84-ата Базил Де Карвальо стреля от пряк свободен удар, топката се отби от стената и излезе в корнер. Три минути по-късно Мирослав Манолов шутира към Илиев, но той спаси, след като изби топката с крак в ъглов удар.

В даденото 4-минутно добавено време появилият се на смяна Ермес Паломино опита да се пребори с Ромен Ели в наказателно поле, но не успя да отправи удар. В ответната атака Жоао Силва беше повален от Еденилсон Бергонси, "сините" протестираха за дузпа, но Стоянов не посочи бялата точка. Португалският нападател беше свален с прийом от борбата от бразилския халф, който го тръшна на земята и не му позволи да играе с топката. Илиан Илиев бурно протестира, но исканията на гостите не бяха уважени. По този начин равенството 1:1 остана непроменено и "Левски" си тръгна само с точка от негостоприемния "Тича".

Мачът по минути - ТУК

ЧЕРНО МОРЕ - "ЛЕВСКИ" 1:1
1:0 Георги Божилов (9), 1:1 Рене Михелич (12)


ЧЕРНО МОРЕ: 33.Георги Китанов, 25.Сашо Александров, 15.Александър Александров, 3.Росен Колев, 18.Себастиан Комел, 21.Георги Илиев, 6.Еденилсон Бергонси, 5.Самуел Камазола, 11.Симеон Райков (75-83.Кристиан Идалго), 10.Мирослав Манолов (90-91.Живко Атанасов), 14.Георги Божилов (77-9.Ермес Паломино)
Резерви: 33.Емил Михайлов, 91.Живко Атанасов, 19.Слави Сталев, 18.Ивелин Янев, 83.Кристиан Идалго, 23.Симеон Симеонов, 9.Ермес Паломино
Треньор: Георги Иванов


Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ": 23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 13.Димитър Везалов (65-9.Жоао Силва), 3.Ромен Ели, 6.Орлин Старокин, 25.Даниел Димов, 8.Роман Прохазка, 29.Рене Михелич (84-77.Стефан Велев), 7.Милен Василев (46-16.Кристовао Рамос), 11.Гари Родригес, 19.Базил Де Карвальо
Резерви: 89.Михаил Иванов, 28.Нуно Пинто, 77.Стефан Велев, 10.Христо Йовов, 16.Кристовао Рамос, 22.Илиян Йорданов, 9.Жоао Силва
Треньор: Илиан Илиев

Варна, стадион "Тича" - 10 000 зрители
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Мирослав Манолов, Сашо Александров, Росен Колев, Самуел Камазола, Себастиан Комел (Черно море); Даниел Димов, Рене Михелич, Дъстли Мулдер ("Левски")

През есента:
"Левски" - Черно море 4:0

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ