Президентът на БФС Борислав Михайлов се заяде с "Левски" на пресконференцията след края на заседанието на Изпълкома. Босът на футболната ни централа е недоволен от нападките от страна на Тодор Батков по повод неразбориите около телевизионните права.

"По закона за спорта правата за излъчване на футболното първенство са собственост на БФС. От там заедно с футболните клубове, отбелязвам - заедно, а не както "Левски" имат къса памет, се договаряме с телевизиите. Така се бяхме разбрали. На срещата преди време в "Царско село" имаше 16 президента на клубове. Притежаваме и аудио запис. А и г-н Баждеков беше шеф на контактната група, която договаряше условията по договора за телевизионните права", коментира Михайлов.

Той добави, че през следващия сезон БФС ще ползва правото си на Параграф 14 на УЕФА да блокира конкретни часове за телевизионното излъчване на българските мачове. Т.е. двубои от други първенства като английското и испанското няма да се предават по същото време, в което се излъчват двубои на живо от "А" група.

"Така рекламодателите ще дават парите си за български футбол, а не за английски, например", заяви Боби Михайлов.

"БФС застава изцяло зад клубовете и ще защитава техните права. Ако не се разберат с носителя на телевизионните права, правата на клубовете ще се търсят по съдебен път", завърши президентът на БФС. /БЛИЦ