Пирин официално бе изхвърлен от "А" група. Това реши Изпълкомът на БФС на заседанието си, което завърши малко след 17 часа.

Както е известно, благоевградският клуб имаше сериозни финансови проблеми в последните месеци и не можа да покрие критериите за професионален лиценз за сезон 2011/2012. Това означава, че "орлетата" ще играят във "В" група от есента.

"При това положение групата остава с 15 отбора. Изпълкомът излезе с предложение да се играе бараж между завършилите на третите места в двете "Б" групи. Това са Етър и Светкавица, тъй като Спартак (Пловдив) се отказаха", обяви пресаташето на БФС Павел Колев на пресконференцията след заседанието на Изпълкома.

"Решението за Пирин е окончателно. Въпреки това баражът между Черноморец (Поморие) и Видима-Раковски ще се играе в неделя, както е запланувано", коментира вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

Любопитното и крайно неприятно за футболната общественост в Благоевград е, че Пирин е изхвърлен от професионалния футбол не за първи път. Преди 6 години "орлетата" отново бяха пратени при аматьорите, както се случва и сега.

Ако Черноморец (Поморие) победи Видима-Раковски в редовния бараж, има не малка вероятност "А" група да остане с 14 отбора, защото поморийци почти сигурно няма да получат лиценз за елита, където вече играе Черноморец (Бургас). Както е известно, двата тима са на един собственици - Митко Събев, а втородивизионният отбор е официален сателит на "акулите" от "Лазур". /БЛИЦ