Президентът на БФС Борислав Михайлов засипа националите с добри думи след убедителната победа с 6:0 срещу Малта.

“Много добър мач, много съм доволен от момчетата, от треньорите. Не е лесно да победиш когото и да било, а Малта не е толкова лесен съперник. Очаква ни много тежък мач с Дания, ще има подобни условия, може би и по-студено ще бъде. Единственият проблем е този картон, който беше малко нелеп. Ако загубим във вторник, нищо не е загубено, но ако бием, ставаме опасни”, заяви Михайлов пред журналистите.

“Смятам, че много добра работа вършат момчетата и треньорите. Всички заслужават голяма похвала. Това е нещо уникално, без да си мислим, че ще се класираме за световно или нещо такова. Момчетата, без публика, на този терен, на този студ, играха така, както искат треньорите и привържениците. Със сигурност на всички тях им се иска да играят на световно или европейско. Треньорите си вършат работата, екипът е доста голям”, допълни президентът на БФС.

На въпрос, какво доведе промяната в тима, Михайлов отговори: “Единственото, което се иска от треньорите, е осигурено. Има и добър колектив.”

“Аз не съм играл в такъв мач без публика, макар и да имам 102 мача в националния отбор”, завърши президентът на родния футбол, който заяви, че снегът е изненадал домакините.