Президентът на БФС Борислав Михайлов се опита да тушира скандала около вратаря Георги Петков, който според мнозина отпада от сметките на националния селекционер Станимир Стоилов заради сина му Ники Михайлов.

“Спокойно, и Петков ще бъде повикан, недейте да бързате. Мачовете с Черна гора и Италия през септември са важни и затова групата в началото ще е по-голяма", заяви Боби.

"Николай няма никакъв проблем да бъде в националния, тъй като треньорите го харесват. Сигурно му се отразява цялата тази шумотевица около него. Аз дори му се чудя на зрелостта за неговата възраст и как издържа на постоянните думи по негов адрес. Тепърва ще му се радвате на Николай", допълни Михайлов.

Шефът на футболната ни централа се опита да парира критиките по свой адрес, че бута сина си в мъжкия национален тим и заради това Гошо Петков отпадна от сметките на Мъри Стоилов за контролата с Латвия в средата на месеца. В двубоя срещу прибалтийците цял мач пази именно Ники Михайлов, като тогава и Димитър Иванков се разсърди, че бил повикан, а е стоял на резервната скамейка.

Мъри обаче и този път повика двама вратари от чужбина за мачовете с Черна гора и Италия – Иванков и Ники Михайлов, което означава, че има вероятност Гошо Петков и този път да остане извън състава.

Боби Михайлов днес присъстваше на пресконференция, на която родният букмейкър стана официален спонсор на БФС. През първата година в касата на футболната ни централа ще постъпят 600 хиляди лева, а за всяка следваща година сумата ще бъде 200 хиляди лева.

Има и отделна премия в размер на 200 хиляди лева, която БФС ще получи, ако националите се класират за Евро 2012./БЛИЦ