Президентът на БФС Борислав Михайлов замина заедно с националния отбор за Македония. Нашите гостуват на съседите в контрола, която е в сряда (14 август) от 21:45 часа в Скопие. На летище София Михайлов коментира състоянието на българския клубен футбол, както и очакванията за националния ни тим.

„Хубави мачове за всички, хубави предавания, шест мача на седмица, много изненади. Достойно първенство и нека така да продължава. Футболът е в цяла България, а не само в София. Явно в момента в клубовете от провинцията се работи по-добре, футболистите са по-добре подготвени и самите клубове са по-правилно организирани. В това няма нищо лошо. Особено „Ботев“ Пловдив - винаги е имал футболисти в националния отбор!”, каза президентът на БФС.

„За мен резултатът в мача с Македония не е важен, по-важна е играта. Но нали се говори много за рейтинги и класации, трябва да излезем с добър резултат от срещата с Македония. Както напоследък го прави тима на Любо Пенев. Всички съперници са достойни. С тази среща започва финалният цикъл за нашия национален отбор в борбата за класиране на световно първенство. Надявам се всички момчета да са добре подготвени и да извлекат максимума от този мач. Никога не можеш да бъдеш спокоен, когато отиваш да гледаш отбора си, който се бори за класиране на световно първенство в толкова тежка група и му предстоят три гостувания”, добави Михайлов.

„В момента притеснението дали ще се класираме на световното първенство е сладко. Дано всичко да завърши благополучно и добре за нас. Естествено, винаги се борим за класиране, но когато се изтегли жребия знаехме, че ще е много трудно. Към днешна дата никой не е очаквал България да е втора в групата. Надявам се да успеем да завършим поне на второ място и да отидем на плейофи. Отказах два пъти да отида в Бразилия. Аз съм член на комисия във ФИФА за малкото световно първенство (б.р - Купата на конфедерациите). Чакам да отида с нашия отбор в Бразилия”, заяви Боби.