Президентът на БФС Борислав Михайлов обясни как се е разразил скандалът за "черното тото", който разтресе днес родния футбол. БЛИЦ първи разкри за мащабната акция, в която има деветима задържани за по 24 часа. Трима от футболистите зад решетките са настоящият капитан на Локомотив (Пловдив) Мартин Кабуров, както и други двама бивши играчи на "смърфовете" - Александър Тунчев и Кирил Котев.

По думите на Михайлов, футболната централа е служила като "пощенска кутия" за събиране на сигналите и разпределянето им към отговорните органи.

"Сигналите идват от УЕФА в БФС и ние ги препращаме към компетентните органи. Ние сме нещо като пощенска кутия. Очевидно машината се е задействала, след като вече има събрани данни и се работи по тях", каза Михайлов пред btv по време на тържествения обяд, който босът на футболната ни централа даде днес и награди с почетни плакети легендарните футболисти, спечелили златни и сребърни медали от европейски първенства за юноши преди години.

Михайлов сподели още, че националният отбор не участва в подобни скандали и няма общо с акцията. "Мога да ви гарантирам, че поне в националния отбор няма "черно тото". Това е повече от сигурно", добави президентът на БФС, който отлетя за Женева, където е на заседание на комисията по футзал към УЕФА, на която е председател.