Апелативната комисия към БФС потвърди решението на Дисциплинарната и остави Стивън Петков със спрени права. Днес бившият играч на "Левски" и Лудогорец беше изслушан по повод скандала с "черното тото", след което хората на Борислав Михайлов се произнесоха, оставяйки го извън футбола.

Причината за това решение на Апелативната комисия е, че има заведено дело срещу неизвестен извършител. То е по повод скандала с "черно тото", разразил се около юношеския национален отбор преди европейското първенство до 19 години през юни. Тогава Агенция БЛИЦ първа разкри абсолютно всички подробности и конкретизира името на Стивън Петков
 
Заради скандала контрактът му с Лудогорец беше прекратен. Стивън Петков се надяваше днес Апелативната комисия да го оправдае и той отново да може да играе футбол. Преди седмица неговият мениджър Данаил Петков заяви, че той и клиентът му са внесли всички необходими документи, доказващи, че юношата на "Левски" е невинен.

Решението на Апелативната комисия:

АПЕЛАТИВНА КОМИСИЯ НА БФС

РЕШЕНИЕ от 15.10.2014 г.

След като Апелативната комисия разгледа и обсъди жалбата на Стивън Валентинов Петков, срещу решение на Дисциплинарната комисия от 05.08.2014 г., с което са спрени състезателните права на Стивън Валентинов Петков.

РЕШИ:

Оставя жалбата без уважение, като поддържа изцяло решението на Дисциплинарната комисия.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Секретар АпК:

/Ю. Камишева/