Президентът на БФС Борислав Михайлов даде пресконференция веднага след проведеното по спешност заседание на Бюрото на Изпълнителния комитет. На срещата с медиите Боби обясни причините за освобождаването на цялата Съдийска комисия начело с Димо Момиров.

"Повишихме съдийските такси, за да не се говори за финансови взаимоотношения с клубовете. Предстои догодина да подпишем съдийската конвенция на УЕФА, която го уеднаквява в цяла Европа", каза Михайлов.

"Доста неща са добри, но явно реферите се успокоиха прекалено много. Преди 20-ина дни пак имаше натиск, затова сега не е взето решението под натиск. Беше им даден шанс да се защитят. Затова организираха пресконференции, но отново имаше грешки, не само в последните два мача за Купата на България", продължи героят от САЩ`94.

"На 18 януари ще се съберем и се надяваме дотогава да бъде ясно кой ще е новият председател. За тази комисия е малко по-сложно, тъй като всичките й членове трябва да са бивши съдии. Нужно е да върнем доверието в съдийството. Това, че съм разпуснал комисията, не значи, че съм снел доверието си от тези хора. На всички нива се работи под голям натиск. За да се викат чужди съдии трябва да има съгласие и от двата отбора. Не съм взел сам решението. Допитал съм се до членовете на Изпълкома", поясни Михайлов.

"Въпреки че дадохме на съдиите сами да си изберат кой да ги ръководи, това не даде резултат", каза още президентът на БФС. /БЛИЦ