Шефът на родните рефери Димо Момиров е аут, реши на заседанието си Бюрото на Изпълнителния комитет, което Борислав Михайлов свика спешно заради зачестилите скандали в родния футбол. Цялата Съдийска комисия е разпусната, като все още не е ясно кой ще я оглави. БЛИЦ вече ви информира, че това най-вероятно ще е Костадин Гергинов, който досега бе заместник на Момиров.

"Момиров е махнат заради несправяне с работата. Съдиите от последните две дербита са извадени за неопределено време", заяви Наско Сираков, който пръв напусна сградата на БФС след заседанието.

По този начин се потвърждава новината на БЛИЦ от снощи, когато ви информирахме, че Момиров е твърдо аут, а Александър Костадинов (свирил ЦСКА - Литекс 1:0) и Станислав Ставров (Черно море - Левски 4:1) са извадени от съдийството за неопределено време.

"Засега няма да има нов шеф на съдиите. За какво ни е? Няма мачове", каза още Сираков.

Новият състав на Съдийската комисия на БФС ще бъде определен на 18 януари, когато Борислав Михайлов и останалите управници на родния футбол ще се съберат за първото си заседание за 2010 година. На днешната спешна сбирка в БФС, освен Боби, се явиха още вицепрезидентите Йордан Лечков, Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, както и членовете на Изпълкома Гриша Ганчев, Наско Сираков и Емил Костадинов. /БЛИЦ