Президентът на БФС Борислав Михайлов нападна един от най-опитните ни национали Мартин Петров, както и призова бившите треньори на държавния тим да спрат да критикуват. Легендарният вратар сподели още при завръщането от Швейцария след снощната загуба с 1:3, че Лотар Матеус най-вероятно ще подпише нов договор и ще продължи да води националния отбор.

"Мартин беше изнервен и каза много истини. Той е недоволен от отбора, но нали и е част от него, а не му е някакъв съсед. Нека първо да погледне собствената си игра", отговори Михайлов на крилото на Болтън, който след снощната загуба в Базел се изказа доста остро. Марто изрази мнение, че трябва да има промени, както сред играчите в националния отбор, така и сред ръководителите. Петров каза още, че дори и Гуардиола да дойде, и той няма да може да ни оправи.

"Матеус най-вероятно ще подпише нов договор. Разбрали сме се за условията", каза Михайлов на аерогара "София".

"Резултатите на националния отбор сега не са добри, но не разбирам защо бивши треньори критикуват и правят коментари. По-добре да спрат. Нека си спомнят какви условия имаха те и колко време бяха начело на отбора. Преди година бяхме на същото дередже след 4 поредни загуби под ръководството на Станимир Стоилов и Наско Сираков", продължи Михайлов.

"Играчите така или иначе нямат необходимия манталитет. Както виждате, не са във формама. Изобщо целият български футбол върви надолу", коментира още президентът на БФС.