Опитният дефанзивен халф Борислав Георгиев-Бобъра е новият капитан на Етър, съобщи старши треньорът Георги Тодоров. Миналия сезон лентата носеше освободения преди месец Петър Ванков, а после капитан бе Мариян Генов, с когото "виолетовите" също се разделиха тази седмица.

"Бобъра не само е най-опитният в тима, но и има качества да обединява и да води отбора напред и вече показва, че ще бъде водеща фигура в Етър. Решението кой да носи капитанската лента е мое. Втори капитан на отбора ще бъде Александър Томаш, а трети – Пламен Костадинов", съобщи треньорът Георги Тодоров.

Утре треньорският щаб ще определи групата от 18 играчи, която ще пътува за Бургас. Етър ще нощува там, а ден по-късно е мачът му в Несебър срещу домакините - от 17:00 часа. От групата със сигурност отпада халфът Джихат Кямил, чиято контузия се оказа сериозна. Всички останали са здрави и на линия, така че Тодоров има достатъчен избор.

Поне двама от холандското трио ще попаднат в групата за мача, както и двамата братя Сашо и Стойчо Младенови. Дебют с виолетовия екип в представителния отбор ще направи Александър Томаш. Роденият във Велико Търново бивш национален защитник е юноша на ФК Етър с треньори Георги Цингов и Николай Коцев, но едва 15-годишен премина в ЦСКА. При завръщането си преди седмица Томаш призна, че винаги е имал усещането, че трябва един ден да играе и в мъжкия отбор на Велико Търново. /БЛИЦ