Етър приема в събота Черноморец (Поморие) в мач за първото място във временното класиране на Източната "Б" група. "Виолетовите" в момента са трети с 9 точки, а съперникът им води в таблицата с една точка повече. Двубоят е от 17:00 часа на стадион „Ивайло“ и бе поверен на пловдивския рефер Георги Кабаков.

Капитанът на Етър Борислав Георгиев-Бобъра вече е възстановен и ще бъде на линия за предстоящия двубой. "В събота ни предстои труден мач, но пък опитът е на наша страна и се надявам с това да спечелим", коментира Бобъра.

Новините около контузените през седмицата Александър Младенов и Цветомир Цанков също са добри. Болките в крака на Младенов са отшумели и довечера той ще тренира с пълно натоварване, като се очаква да бъде на линия и да води атаката.

"Черноморец е добър отбор, играчите му от три години са заедно, но по нищо не им отстъпваме. Ние пък имаме по-опитни футболисти. Няма какво да се надлъгваме с Черноморец, защото сме по-добър отбор от тях, а ще ги надиграваме. Добри играчи са, водиха ги двама добри треньори като Хубчев и Матушев, не ги подценявам, но ние вдигнахме доста летвата. Убеден съм, че ще стане добър мач, защото поморийци играят добър открит футбол и няма да се затворят. Излизаме единствено за победа", обяви треньорът Георги Тодоров.

Наставникът също призова феновете да дойдат на стадиона и масово да подкрепят отбора в събота.
"Публиката е сериозен фактор, надявам се те да са 12-ият играч. Футболът е за публиката и дано вече хората преодолеят този неприятен край на миналия сезон. Приканвам ги да дойдат и подкрепят момчетата, да поведем в класирането и с дружни усилия да търсим най-доброто занапред“, добави наставникът на Етър.