ЦСКА се сдоби със сериозна конкуренция в битката за привличане на една от целите си на летния трансферен пазар. Норвежкият Молде също като „армейците“ прави опит да купи кипърския голмайстор Йоанис Питас, съобщава местното издание „Nettavisen”.

Според информацията ръководството на Молде е предложило 1,25 милиона евро за 28-годишния нападател на шведския АИК. Офертата на норвежкия тим е била отхвърлена, тъй като клубът от Солна иска между 2 и 2,5 милиона евро.

Наскоро шведското издание „Афтонбладет“ съобщи, че оферта от страна на ЦСКА също е била отказана. След това БЛИЦ първи писа, че изпълнителният директор на „армейците“ Филип Филипов е пътувал лично до Стокхолм, за да преговаря с АИК за Питас.

От началото на настоящия сезон в шведската Алсвенскан Йоанис Питас е взел участие в 13 мача, в които има девет гола и една асистенция.

Молде, също като ЦСКА, има спешна нужда от централен нападател. Опитният Фредрик Гулбрандсен е аут за дълъг период заради тежка контузия, а Ветон Бериша е преследван от серия травми и рядко успява да помогне на отбора си.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025