БФС ще одобри днес и ще въведе от новия сезон интересно предложение, разбра БЛИЦ. Футболната централа ще стимулира финансово през следващия сезон клубовете, които пускат в игра млади български състезатели.

Условието е следното: Играч, който е на възраст до 21 години, да участва минимум 45 минути в двубой за първенство. БФС ще плаща на всеки отбор по 250 лева, който пуска млад футболист в игра. Същите пари ще се дават и при включването на втори българин, отговарящ на същите условие – да е до 21 години и да престоял на терена поне 45 минути. Т.е. – клубовете ще могат да си заработват общо 500 лева на мач, ако налагат родни младоци.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Сумата обаче няма да е по-голяма при положение, че някои отбори включат в стартовия си състав или в началото на второто полувреме трима, четирима или повече млади българи.

Предложението ще бъде направено от вицепрезидента Емил Костадинов по време на заседанието на Изпълкома в 14 часа днес, а идеята е да се стимулира даването на шанс на наши футболисти.

Друго, което ще разисква БФС днес, е намаляване броя на чуждестранните играчи в българското първенство.

Разбира се, основната тема ще бъде изборът на нов национален селекционер. Както БЛИЦ първи писа, големият фаворит е Ясен Петров. Помощници на Пловдивския Джанини ще бъдат Костадин Видолов и Георги Шейтанов.