ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Има няколко неизтъкнати причини за провала на преговорите между Левски и „Юнайтед груп“. Под сурдинка се говори, че основната такава била свързана с попадането на Васил Божков в списъка „Магнитски“.

Запознати обаче твърдят, че това не е така.

БЛИЦ припомня, че в спортните среди месеци наред се твърдеше, че нещата вървят към добър край за „сините“, че сделката е на една ръка разстояние. Именно заради уж предстоящата такава Наско Сираков отказа да продаде панамския защитник Хосе Кордоба, което причини изпускането на около 4 милиона лева. За да дойде фаталният за Левски 13 февруари, когато „Юнайтед груп“ обяви окончателно, че всичко е приключило. По ирония на съдбата това се случи точно на рождения ден на Станимир Стоилов.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

„Една от основните причини компанията на г-н Шолак да обърне гръб на българския футболен клуб е свързана с концесията на стадиона на „Герена“. Но не можем да изпадаме в повече подробности“, твърдят лаконично източници на БЛИЦ.

Казаното звучи шокиращо и сензационно, защото през януари служебният министър на спорта Весела Лечева задейства процедурата за отдаване на стадион „Георги Аспарухов“ на концесия. Именно от тези действия зависеше до голяма степен сделката за „сините“ с компанията, собственост на сръбския бизнесмен Драган Шолак.

"Освен това компанията на Шолак е натрупала дългове в колосален размер. Става въпрос за няколко милиарда долара", добавят сръбски издания. 

След краха на преден план изпъкнаха проблемите в Левски. Публична тайна е, че клубът е разделен на два фронта. От едната страна на барикадата е собственикът Наско Сираков, а от другата – изпълнителният директор Ивайло Ивков. Последният ще даде пресконференция в петък.  Анонса за разговорите на „синия“ бос с медиите веднага предизвика слуховете, че е възможно той да подаде оставка. Нещо, което беше отречено от обкръжението му. Говори се обаче, че Ивков се кани да разкрие доста интересни неща. Въпросът е дали ще отвори кутията на Пандора?
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Еfbet Лига - сезон 2022/2023

Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023