Футболна България очаква избора на нов президент на БФС, който трябва да се опита да изправи на крака затъналия най-популярен спорт у нас.

На предстоящия конгрес на централата на 11 декември обаче избраният шеф най-вероятно няма да управлява цял мандат от четири години, разбра БЛИЦ, а само година и два месеца.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Причината – все още не е изтекъл мандатът на Борислав Михайлов, който на 16 февруари 2018 година беше преизбран на тогавашния форум.

Както е известно, точно преди година Боби подаде оставка и постът му остана свободен. Според устава на централата, при такова развитие на обстоятелствата неговият заместник трябва да управлява БФС временно до края на мандата на Михайлов.

Едва след това – след 16 февруари 2022 година, ще се свика редовен конгрес, а предстоящият на 11 декември тази година ще бъде извънреден.

„По принцип е така. Но изчакайте официалното становище на адвокатите, които работят в БФС. Те ще обявят скоро дали наистина новият президент ще управлява само година и два месеца или ще изкара пълен мандат от четири години“, заявиха източници на БЛИЦ.