Скандал е разтресъл националния отбор по футбол по време на световните квалификации, научи БЛИЦ. Защитникът Страхил Попов се е осмелил да постави условие на селекционера Ясен Петров. Той отсякъл, че иска да играе в първите два мача – срещу Швейцария (1:3) и Италия (0:2), и да пропусне гостуването на Северна Ирландия (0:0).

Причината – ако пътува до островната страна, която е част от Великобритания, след това трябва да е под 10-дневна карантина при завръщането си в Турция, където носи екипа на Хатайспор.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Треньорът останал втрещен от поведението на футболиста, тъй като за първи път някой играч му поставял условие. Още повече, че в случая става въпрос за националния отбор на България.

Страхил Попов игра само в първата световна квалификация – при загубата с 1:3 от Швейцария в София. След това не го видяхме нито срещу „адзурите“, нито в Белфаст.

От националния отбор обясниха отсъствието му заради контузия, но БЛИЦ разбра, че истината е съвсем друга.

Страхил взе участие в срещата от турското първенство между Хатайспор и Галатасарай, завършила 3:0. Попов получи червен картон десетина минути преди края на двубоя. След неговия край той публикува снимка от въпросния мач на профила си в Инстаграм, под която написа: „Върнах се в истинската игра!“.

Думите му бяха разтълкувани като подтекст, че в националния отбор играта едва ли не е истинска и някои от последователите на Страхил започнаха да го критикуват.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022