ЦСКА обмисля големи промени и в детско-юношеската си школа, научи БЛИЦ. Най-вероятно рокади ще има при треньорите, които водят различните възрастови формации.

Особено е голям проблемът при отбора на ЦСКА U15, който се представя далеч от поставените цели и задачи, характерни за „армейския“ клуб. Тимът едва крета на фаталното 13-о място, където е само на една точка от зоната на изпадащите.  Има пет поредни загуби в последните пет мача, едната от които е 0:5 от Лудогорец в Разград.

Треньор на родените през 2009 година момчета е Росен Стоянов. Родители твърдят, че е имало случай, в който наставникът „забравил“ да отиде на работа и да води тренировката. Други са на противоположното мнение: "Росен е изключително принципен и притежава необходимия лиценз. Обвиняват го в нечувана глупост. В нещо, което не е присъщо за него. Това, че веднъж не е отишъл на работа, не означава, че е ежедневие. Звучи несериозно".   

Почти сигурно обаче ще се стигне до раздяла между ЦСКА и Росен Стоянов при положение, че отборът изпадне. 

Отборите U16 и U17 от „червената“ академия не са толкова зле в класирането, но са далеч от първото място. U16 е трети, но на цели 17 точки от върха, окупиран от Лудогорец. U17 пък е пети.

Юношите старша на ЦСКА, родени през 2006 година, са единственият лъч на надеждата, след като се класираха на финала за Купата на БФС. Те ще спорят за трофея със Септември.

Децата на ЦСКА, родени 2010 година, отпаднаха на четвъртфиналите на същия турнир от Лудогорец.

Източници във футболните среди твърдят, че предстои сериозен разговор и с шефа на академията Костадин Ангелов. Те не изключват вероятността и тук да има рокада, въпреки че засега от Борисовата градина твърдо стоят зад него. Казано метафорично - Лаптопа работел нормално и не забивал.  Засега... За разлика от U16, 17 и особено 15.  И изниква въпросът дали все пак ЦСКА няма да си смени лаптопа..  БЛИЦ СПОРТ