Очакваното Общо събрание на акционерите, което трябваше да започне тази сутрин в 9:00 часа на стадион „Българска армия“, не се състоя. Причината за това е, че само двамата главни акционери Гриша Ганчев и Юлиан Инджов са имали свои пълномощници.

Останалите не са присъствали или не са пратили свои представители. Затова Ганчев и Инджов са провели заседанието в офисите в „Литекс Тауър“. Двамата притежават общо 76,2% от ЦСКА. 20% от акциите са собственост на Христо Стоичков, а останалите дялове са разделени между 37 дребни акционери.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Никой от останалите акционери не се появи. Г-н Ганчев и г-н Инджов имаха изрично упълномощени представители. Те бяха информирани. Но никой не се появи и за това те взеха решение да проведат събранието в офисите на г-н Ганчев. В 9:30 да речем. Аз бях тук за събранието, тъй като съм упълномощен представител на г-н Ганчев", разкри адвокат Станислав Трендафилов.

"В точка "Разни" акционерите са взели решение да се промени името на клуба. Да се махне прословутото "тире" и ЦСКА да се върне старото име. От понеделник е възложено да започнем юридическата процедура за смяна на името, съобразно решението, което са взели акционерите. Изготвяме документацията, внасяме я в Търговския регистър и сменяме името. Предполагам, че другата или по-другата седмица всичко ще е готово. За мача с Лудогорец най-вероятно ЦСКА да е с оригиналното си име", добави юристът.

Трендафилов бе попитан дали е трябвало да се обсъжда оттеглянето на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов от ЦСКА.

"По тази тема промяна няма, не е взето друго решение. Джирата, заедно с акциите и книгата са в касата на клуба в момента. Не е обсъждан въпрос съгласно Устава, при който с 3/4 капитал, както те притежават, да се прехвърли собствеността на трето лице, т.е. няма конкретно лице, на което да са решили да прехвърлят клуба. Но промяна в тяхната позиция няма", призна адвокатът на Гриша Ганчев.

"Общото събрание е съвсем редовно, не извънредно. В точка "Разни" бе решено да се смени името. Смятам, че това има връзка с откупуването на емблемата и активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД. В крайна сметка това е ЦСКА. Нормално е да си е с оригиналното име. Моите отношение с БФС са юричидески. Не знам дали са изпратили писмото. Надявам се да бъде изпратено. Очевидно европейската централа показва кой е ЦСКА", заяви Трендафилов.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството