Филип Филипов е фаворит за треньорския пост в Локомотив (Горна Оряховица). Както вече е известно, горнооряховският клуб получи покана да попълни състава на „Б” група. Бившият футболист на ЦСКА от 90-те години и наставник на Вихрен (Сандански) и Калиакра се очаква днес да води преговори в Горна Оряховица, информира regnews.

Разговорите около евентуалния му контракт ще бъдат с президента Бончо Генчев и членове на Управителния съвет. Филипов има добра визитка и като футболист, и като наставник. Юноша на Сливен, а пробивът в „А” група прави с Локомотив (Горна Оряховица) в началото на 90-те години под ръководството на Никола Велков. С екипа на ЦСКА става шампион през 1997-а, а в същия период е и съотборник на Бончо Генчев.

Филипов е играл и в първенството на Южна Корея, където достига финал за купа с екипа на Улсан Хюндай. У нас освен като клубен треньор е работил и като селекционер на юношеския национален тим до 17 години. През 2011 г. е част от екипа на най-успешния треньор Димитър Пенев в треньорския щаб на ЦСКА.