Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев заяви, че не е съгласен да се раздели с вратаря Кирил Акалски. Днес "смърфовете" отвяха с 4:0 Спортист (Своге) в поредна контрола от лагера си в Банско.

"Днешният резултат няма никакво значение за нас. По-важното е, че футболистите с всяка една тренировка печелят повече за себе си и за отбора като цяло. И през първото, и през второто полувреме имахме желание за игра", сподели специалистът след проверката.

"Лошото е, че изпускаме много положения, което води до разочарование в някои футболисти. Важно е да бележим и всички да бъдат удовлетворени. Сигурно младостта оказва влияние, но това са срещите, в които играчите трябва да придобият опит и самочувствие", добави пред "Гонг" Христо Бонев.

"В общи линии защитата, без левия бек и в средата на терена, всичко е ясно. В нападение ще разчитаме на младите момчета, което ще бъде добре за нас. Ако нашият президент доведе някое име в атака, нападателят трябва да бъде много добър. Не съм съгласен да вземем чужденец и да му плащаме заплатата, а младите момчета да стоят на резервната скамейка", допълни наставникът.

"Акалски е футболист на Локомотив и аз не съм съгласен да се разделим с него, ако дори и Слован (Братислава) да го искат. Ние ще се борим за Лига Европа. Това е нашата цел, защото иначе нямат никакво значение тренировките и контролите. Едно ръководство винаги трябва да има високи цели", каза още Зума. /БЛИЦ