Новият треньор на Локо (Пловдив) Христо Бонев даде първата си пресконференция, след като замени Наджи Шенсой.

“Вълнението, че след 9 години отново съм треньор, е изключително голямо. Нито за миг не съм се замислял, тъй като за мен Локомотив е нещо свято и просто няма как да откажа. Исках в Локомотив да работят само локомотивци и както виждате моя щаб е само от такива момчета", каза Бонев.

Той представи своите помощници - Петър Пашев, Здравко Лазаров и Васил Камбуров. Тримата, заедно с Бонев, ще довършат сезона в последните два мача - гостуването на Славия и домакинството на Локо София.

"Надявам се и тримата да успеят да вземат някаква полза от престоя си в треньорския щаб. Здравко Лазаров е бил в ДЮШ на Локо и също живее нашата идея. С малко тактически корекции съм сигурен, че ще се спасим. На мен философията ми е да работя с професионалисти и хора, които са на 100% отдадени на футбола. В отбора в момента за мен всички са еднакви и ще играят тези 11, които най-много се раздават. Здравко Лазаров не го пенсионираме предсрочно. Той ще е играещ помощник-треньор и все едно аз ще съм на терена. Той има страхотен характер", завърши Христо Бонев.

Новият помощник Здравко Лазаров заяви, че е изключително трогнат от поканата на Христо Бонев. "Щастлив
съм да работя с такава легенда на българския футбол. Още като дойдох зимата видях, че имаме отбор да останем в групата и сега ще го повторя, като смятам, че заслужаваме да играем и догодина в елита. След това само с още 2-3 нови попълнения спокойно можем да се борим за нещо повече", каза още Лазаров./БЛИЦ