Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Спортният директор на “Левски” Даниел Боримиров бе гост в предаването „Зона Спорт" на bTV Action, в което говори за всички актуални теми в „синия" клуб – за титлата, за мача с Лудогорец (1:0), както и за предстоящата селекция. Боримиров не пропусна да се заяде с изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и го нарече “пешка”.

„Направихме важна крачка към титлата, остава ни още един мач със Славия и следващата седмица да станем теоретични шампиони. Мачът с Лудогорец беше с голям залог. За нас беше важно да ги победим, друг резултат не ни устройваше. Живеехме за този мач! Неприятен завършек на мача в Ловеч с Берое. Радвам се обаче, че момчетата съумяха да разберат думите ми и да се представят на добро ниво във вчерашния мач. Човек трябва да вярва до самия край, до последната минута. Гледаме да подобряваме играта, кога ще падне голът няма никакво значение”, започна Боримиров.

”На г-н Петричев не му отива да се изказва, защото той не е футболен човек. Той е пешка спусната от горе, която я местят наляво и надясно. Сладко е да биеш шампиона на България. Всички дербита спечелихме. Всеки гледа да вкара напрежение в другия лагер. Ние обаче сме минали през далеч по-тежки битки. Аз и Митов поемаме напрежението, футболистите мислят само за представянето си на терена. Лудогорец е много добър отбор, ще бъдат фактор и през следващото първенство заради сериозните им собственици”, допълни спортният директор на “сините”.

”Аз и Митов разговаряхме с всеки един играч, вдъхнахме им самочувствие след критиките по техен адрес. Върнахме им увереността. Няма да ви издам печелившата формула на успеха в “Левски”. Харесва ми духът в тима, непримирими сме до последната минута. Всеки в “Левски” е допринесъл за успеха на отбора. Един клуб без привърженици не може да съществува. Феновете ни застанаха зад нас в най-тежките ни моменти. В повечето мачове победихме благодарение на тяхната подкрепа. Надявам се да не ме освободят както преди. Ръководството като структура сега е по-здраво”, сподели още Боримиров.

”За един треньор са показателни резултатите. Щом побеждаваш и трибуните са пълни, хората са щастливи от този “Левски”. Заслужи си договора. “Левски” е по-добър от Славия и се надявам да видим това след седмица. “Левски” е голям дразнител и мисля, че Славия ще излезе мотивиран срещу нас. Първи сме, но имаме още един финал. Спечелихме мача с Лудогорец и заслужено сме на 1-во място, но още не сме шампиони. Отдавна мислим за селекцията, чакаме обаче сезонът да свърши. Аз, Митов и Дончо Донев ще правим селекцията. Мечтая “Левски” във всеки следващ мач да играе пред такава публика и да побеждава”, завърши спортният директор.