Спортният директор на Левски Даниел Боримиров даде обширно интервю, след като "сините" си осигуриха титлата на България. Борето говори за трансферните планове на тима, както и за връзката между отбор и фенове.

"Ние си направихме мача труден, момчетата осъзнаваха важността на мача и имаше напрежение. Създадохме доста положения и ако бяхме успели да поведем, мачът щеше да се развие по друг начин. Затова футболът е феномен. Миньор играеше на контраатака и без ситуация им създадохме тази ситуация", заяви Боримиров.

"Такива мачове се печелят с характер и съумяхме да вкараме гол, който ни донесе шампионската титла", продължи Боримиров.

Босът на "сините" обясни решението да няма награждаване след мача. "Не искахме да предизвикваме съдбата предварително. Искахме да постигнем победа и после да си получим шампионската титла. Явно резултатът в Ловеч повлия и мисля, че Левски заслужено стана шампион. Пред нас целта беше да станем шампиони, ние сме си набелязали кои футболисти да привлечем, с някои от тях водим разговори и се надявам да се споразумеем с клубовете и в близко бъдеще да подпишем. Това предизвикателство, а именно да се опитаме да влезем в групите на ШЛ, е голямо и за там ще ни трябват класни футболисти", каза още Боримиров.

"Показахме колебливи игри, но когато дръпнем чертата няма как да си станал незаслужено шампион, след като победихме в директните двубои конкурентите ни. Всеки един футболист на Левски има място да се радва. Лошото е, че тази контузия сполетя Гонзо, но той е един от стълбовете на отбора и ще трябва през това време да привлечем и друг нападател, защото сега разполагаме само с един здрав нападател Гошо Христов. Водим преговори за Гаджев и се надявам до една-две седмици да имаме споразумение с Панатинайкос", каза още Боримиров.

"Във всяка една от линиите ще търсим подсилване. Ще му звънна на Мъри и ще му благодаря. Мъри имаше да им връща от есента и фактът, че постигна тази победа ни помогна и на нас. Мисля, че имаме по-добри футболисти и го показахме в директните двубои", продължи шефът в Левски.

"Вече казах, че благодаря от името на клуба. Те бяха нашата опора през важните мачове. Видяхме, че когато отбор и фенове са едно, резултатите са на лице. Пожелавам си както преди 3 години ги поразходихме из Европа", каза още той.

"Рабех има договор с Левски и не виждам защо не трябва да остане. Амбициите му са да играе в Шампионска лига. Няма футболист, който да не се продава, стига цената да ни удовлетворява. Преговаряме и за български футболисти и за чуждестранни. Ще има изненади, просто изчакайте", заяви още пред "Гонг" Даниел Боримиров.

"Като ръководител е по-трудно, защото като футболист имаш възможността да промениш нещата на терена, а като ръководител гледаш отстрани. Имаше напрежение в отбора от отпадането в евротурнирите. Тези млади футболисти не бяха свикнали да играят на такова напрежение, но успяха да излязат от тази дупка", добави Борето.

Той призна и намерението на Левски да помоли Пирин, срещата от последния кръг да се играе на Националния стадион "Васил Левски" - "Ще се опитаме да говорим с тях, би било голям комплимент, ако се съгласят. Сигурно ще пуснем в почивка повечето от тези футболисти, които изнасят шампионата, те имат нужда от по-голяма почивка", завърши Боримиров. /БЛИЦ