Борис Ангелов е новият старши треньор на Академик (София). Досегашният наставник на Чавдар (Етрополе) ще води "студентите" при завръщането им в "А" група след 28 години отсъствие. В понеделник Академик гостува на Черноморец в Бургас от 21:00 часа.

Борис Ангелов започва своя втори период като старши треньор на "студентите". Преди време спецът води тима в "Б" група. Досегашният старши треньор Самир Селимински е назначен за спортно-технически директор, но именно той проведе подготовката на тима това лято и направи селекцията.

Президентът на клуба Атанас Иванов представи и новия мениджър на Академик - турчинът Айхан Бал, който е работил в родината си за истанбулския втородивизионен клуб Карталспор, както и във втория състав на Борусия (Дортмунд).

Академик ще играе през новото първенство домакинските си мачове на стадион "Славия", а екипировката на отбора ще бъде Saller. Титулярните цветове ще бъдат синьо-бяло хоризонтално райе за фланелките и светлосини гащета, а жълто-бяло райе и жълти гащета ще бъдат екипите за гостуване.

Клубът представи днес играчите, които са подписали договори с тима. Това са вратарите Борислав Стоянов и Емил Михайлов, защитниците Любен Николов и Мартин Сечков, халфът Младен Стоев и централният нападател Иван Редовски.

"До края на деня ще подпишем и с Владимир Манчев, след като проведохме успешни преговори с мениджъра му Лъчезар Танев", каза президентът на клуба Атанас Иванов.

С отбора тренира и американският защитник Александър Уърд, за когото ще стане ясно другата седмица дали ще остане или ще бъде освободен. /БЛИЦ