Капитанът на ЦСКА Борис Галчев говори пред медиите преди заминаването за Турция. "Червените" потеглиха за първи лагер в Алания, след като по-рано през деня направиха тренировка на "Българска армия".

"Мисля, че тази подготовка с нищо не е по-различна от предишните. В ЦСКА организацията е на много добро ниво, въпреки че е във "В" група. Програмата се знае един месец напред, а от нас се иска само да се подготвим добре и да изпълним целта“, заяви Галчев.

"Виждате – само българи сме в съблекалнята и за мен това е пътят. Купата на България засега не е цел, трябва да бъдем реалисти. Причината е, че останаха отбори, които са от "А" група, а при нас има момчета, които са играли само във "В". Всичко си зависи само от нас“, допълни халфът.

Галчев коментира и скандалите около ЦСКА в последните години: „Всеки път се създаваше напрежение с лиценза. ЦСКА ще вземе лиценз, ЦСКА няма да вземе лиценз. И в последния момент винаги взимаме, но този път не знам, трябва да питате ръководството. Ние вярваме, всички футболисти това си говорим, че заставаме зад ръководството, зад президента. Щом той се е заел с тази задача, ние сме длъжни да изпълним целта, пък дай Боже да играем в по-горната група.

"Аз вече съм почти свикнал с този шум, гледам много да не чета такива неща. Искам, ако е възможно и ако има план за оздравяване, да се оздрави дружеството. Каквото е най-добре за отбора, нека това да стане“, коментира Галчев относно бъдещето на "червените".

„Не е имало момент, в който да съжалявам, че съм останал в ЦСКА. Казах на Пирин, че ще отида при тях, ако ЦСКА фалира и изчезне. Аз им бях обещал, ако обаче ЦСКА го няма на картата. Няма опасност ЦСКА да изчезне. Не може така с лека ръка да се затрие ЦСКА. Виждате във "В" група колко журналисти има. Всеки сайт започва с новина за ЦСКА. Клубът не може да изчезне. ЦСКА има милиони фенове, половин България“, завърши капитанът на ЦСКА.