Борислав Михайлов се включи в общия тон на отзиви от българския лагер след загубата с 0:1 от Италия в световна квалификация в група „В“. Двубоят се игра в Палермо на стадион „Ренцо Барбера“.

„Всички са доволни, нашият отбор игра особено добре през второто полувреме. Не ни достигна късмет. Италия не ни излъга, по никакъв повод. През второто полувреме играхме много по-добре от тях. Във всеки един спорт ти трябва късмет. Този мач можеше спокойно да завърши 0:0 или 1:1, което беше най-справедливият резултат. Поздравих играчите, те наистина се представиха добре. Имаме три мача – 9 точки, това е, за да отидем на бараж. Самите италианци казаха, че не сме заслужавали да загубим.

Точката щеше да ни помогне и емоционално. Може и нескромно да звучи, но е така, играхме по-добре от тях насред Италия. Млади момчета, неопитни, някои не играят по отборите си. 2016 година е нашата цел, Европейско, но защо да не се случи и през 2014 година. Армения ни чакат, след като ги бихме в София с 1:0. Наказаха ни ФИФА, биха се момчета. Там се очаква мъжки двубой, но ако играем по този начин, дано успеем. Аз съм горд с този отбор", заяви Борислав Михайлов.